Papryka słodka - przyprawa w torebce EKO
Opis
Papryka słodka jest najczęstszym gościem wśród przypraw, które możemy znaleźć w kuchni każdego człowieka.
Obecnie jej głównymi producentami są: Indonezja, Meksyk, Węgry, Afryka i Ameryka Południowa.
Znanych jest aż dwanaście odmian papryki!
Jaki smak ma Papryka słodka? Pikantny, niezwykle aromatyczny, z delikatnymi nutami słodyczy.
Śmiało możemy używać tej znanej przyprawy jako barwnika!
Może wprowadzisz trochę fantazji w swojej kuchni i zabarwisz ryż na czerwono?
Do czego używać Papryki słodkiej?
- mięs
- ziemniaków
- ryb
- ryżu
- sałatek
Ciekawostka: Papryka słodka jest bogactwem witaminy E,C i A.
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Skład
Rodzaj | Przyprawy jednorodne |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.