Natka Pietruszki Kujawska - przyprawa w torebce EKO
Opis
Zapomnij o mrożonej Natce Pietruszki! Zastąp ją wersją suszoną, która zachowuje smak i aromat świeżej pietruszki.
Chyba każdy z nas nie wyobraża sobie tradycyjnych polskich dań bez Natki pietruszki.
Rosół przygotowany przez mamę, czy babcię bez tej przyprawy nie smakowałby już tak dobrze, a orzeźwiające sałatki straciłyby swój smak.
Jej zielony kolor sprawi, że każde danie będziemy dosłownie ''jeść oczami''.
Jaki smak ma Natka pietruszki? Często określamy go jako delikatnie korzenny, orzeźwiający i nieco gorzkawy.
Do czego używać Natki Pietruszki?
- zupy
- ziemniaków
- warzyw
- ryby
- sałatek
- mięsa
- dań kuchni polskiej
Ciekawostka: Grecy używali Natki pietruszki jako plecionek i girland na przyjęciach.
Kraj pochodzenia: Polska
Skład
Rodzaj | Zioła |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.