PRZEPIS NA MAKARON W SOSIE DYNIOWYM
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Cześć jesieniarze!- Makaron tagliatelle,
- Czosnek granulowany Słoika Natury,
- Średnia cebula,
- Ok. 500g pokrojonej dyni Hokkaido,
- 2 marchewki,
- Natka pietruszki do dekoracji,
- Sól himalajska drobnoziarnista Słoika Natury,
- Pieprz czarny mielony Słoika Natury,
- Szczypta papryki ostrej Słoika Natury,
- 2 łyżki mleka i jogurtu kokosowego,
- 1 łyżka grana padano.
JAK PRZYGOTOWAĆ?
- Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
- Cebulę pokrój w piórka.
- Dynię pokrój w kostkę.
- Marchewkę obierz i pokrój na mniejsze kawałeczki.
- Całość przełóż do naczynia żaroodpornego, zalej łyżeczką oliwy, posyp solą i włóż do piekarnika (180 stopni) 20 minut.
- Kiedy warzywa się upieką przełóż je do rondelka i zmiksuj na gładki krem.
- Dodaj czosnek, mleko kokosowe oraz przyprawy.
- Gotuj przez chwilę, a następnie polej sosem ugotowany makaron.
- Posyp natką pietruszki i sosem.
Jesień może być piękna, ponura ale też smaczna prawda?
Pysznego Smacznego! :)