Łosoś pieczony w ziołach 0
Łosoś pieczony w ziołach

Najtrudniejszym w przygotowaniu obiadu jest...? Wymyślenie co zrobić! Dzisiaj przedstawiam Wam gotowy przepis na łososia. Wspaniały smak zawdzięczamy przyprawom Słoika Natury - Soli himalajskiej i Czarnemu mielonemu pieprzowi. No i trochę ja też mam tam wkładu... Zresztą zobaczcie sami!

Łosoś pieczony w ziołach

Składniki:

300 g łososia
1 cebula
50 g pieczarek
50 g pomidorków koktajlowych
100 g cukinii
świeża bazylia
20 g masła
2 łyżeczki Kujawskiej Bazyli
20 g oliwy
Sól himalajska od Słoika Natury
Pieprz czarny mielony od Słoika Natury

Sposób przygotowania:

Z ryby zdejmij skórę, umyj ją i osusz. Dopraw do smaku solą, pieprzem, bazylią i oliwą. Przyprawy dokładnie wetrzyj w mięso. Przygotuj warzywa. Cebulę pokrój w piórka, pieczarki w ćwiartki, pomidorki przekrój na pół, cukinię w półplastry. Bazylię drobno posiekaj. Przygotowane wcześniej warzywa podsmaż na maśle, aż stracą surowość, dopraw je do smaku solą himalajską od Słoika Natury oraz Kujawską Bazylią. Następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego. Na przygotowanych warzywach ułóż doprawionego łososia. Posyp posiekaną świeżą bazylią oraz skrop oliwą. Piekarnik nagrzej do 180°C, grzanie góra-dół. Rybę piecz przez 20 minut

Z jakimi dodatkami podawać łososia? Spróbuj może lekką, letnią sałatkę? O tym niedługo Wam napiszę...

Do szybkiego czytania, 

Bazylia ze Słoika Natury

Produkowaniem naszych przypraw i ziół zajmuje się firma z 30-sto letnim doświadczeniem! Sami sprawdźcie!  https://kujawskieziola.pl/

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium