
Jesienna zupa krem z warzyw!
Jesień już zawitała u nas za oknem, a co za tym idzie? Oczywiście, rozgrzewające, jesienne potrawy!
Dziś przedstawiamy Wam naszą ulubioną jesienną zupę na bazie warzyw. A chyba wszyscy wiemy, jak ważne jest dostarczanie witamin, kiedy pogoda tak szybko się zmienia.
Składniki:
30 g oliwy z oliwek
200 g warzyw cebulowych ( np. cebula, szalotka, por)
800 g ulubionych warzyw mieszanych ( np. cukinia, marchewka, dynia, bataty, seler, pietruszka)
750- 850 g wody
1 kostka bulionu warzywnego
sól himalajska SN
pieprz czarny mielony SN
Kujawska bazylia SN
Genialnie uniwersalna SN
mini kulki mozzarelli
Sposób przygotowania
1. Na rozgrzanej patelni z łyżką oliwy zeszklij warzywa cebulowe.
2. Pokrojone warzywa mieszane wrzuć do garnka z wodą i kostką bulionu warzywnego.
3. Do garnka dorzuć warzywa cebulowe i wszystko razem gotuj.
4. Całość dopraw i gotuj do momentu aż warzywa staną się miękkie.
5. Całość zblenduj.
6. Przygotowaną zupę przelej do miseczki i podawaj z mini kulkami mozzarelli.
Smacznego!