
Przepis na kabanosy w cieście francuskim - szybko, prosto, smacznie.
Zaskoczyli Cię znajomi? Nie masz czym uraczyć swoich gości? Już przychodzimy z pomocą! Wystarczą zaledwie trzy produkty, aby wyczarować coś , co zaskoczy wszystkich swoją prostotą i smakiem.
Gwarantujemy, że od dziś to danie będzie królować na każdej Waszej domówce.
Ps. Idealnym dodatkiem do paluchów francuskich będzie sos czosnkowy! 🧄
Potrzebne składniki:
jedno opakowanie ciasta francuskiego
passata pomidorowa 🍅
Kujawska bazylia SN
Kujawskie oregano SN
Prowansalskie wspomnienia SN
pieprz czarny mielony SN
sól himalajska SN 🧂
jedno opakowanie kabanosów
jedna mała papryka czerwona 🌶
jedno jajko
pieprz czerwony cały do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. Passtę pomidorową wymieszaj z przyprawami.
2. Ciasto francuskie rozwiń, posmaruj wcześniej przygotowaną passatą ,a następnie ciasto pokrój w podłużne prostokąty.
3. Pokrojonym wcześniej ciastem owiń kabanosy z papryką pokrojoną w paseczki.
4. Paluchy posmaruj roztrzepanym jajkiem, wg. uznania możesz posypać je także Prowansalskimi wspomnieniami.
5. Tak przygotowane paluchy z ciasta francuskiego włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni.
6. Piecz przez około 20 minut.
Gotowe! Życzymy smacznego! 😄