Kabanosy w cieście francuskim, czyli idealna przekąska na domówkę! 0
Kabanosy w cieście francuskim, czyli idealna przekąska na domówkę!

Przepis na kabanosy w cieście francuskim - szybko, prosto, smacznie.

Zaskoczyli Cię znajomi? Nie masz czym uraczyć swoich gości? Już przychodzimy z pomocą! Wystarczą zaledwie trzy produkty, aby wyczarować coś , co zaskoczy wszystkich swoją prostotą i smakiem.

Gwarantujemy, że od dziś to danie będzie królować na każdej  Waszej domówce. 

Ps. Idealnym dodatkiem do paluchów francuskich będzie sos czosnkowy! 🧄

Potrzebne składniki:

jedno opakowanie ciasta francuskiego

passata pomidorowa 🍅

Kujawska bazylia SN

Kujawskie oregano SN

Prowansalskie wspomnienia SN

pieprz czarny mielony SN

sól himalajska SN 🧂

jedno opakowanie kabanosów

jedna mała papryka czerwona 🌶

jedno jajko

pieprz czerwony cały do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Passtę pomidorową wymieszaj z przyprawami.

2. Ciasto francuskie rozwiń, posmaruj wcześniej przygotowaną passatą ,a następnie ciasto pokrój w podłużne prostokąty.

3. Pokrojonym wcześniej ciastem owiń kabanosy z papryką pokrojoną w paseczki.

4. Paluchy posmaruj roztrzepanym jajkiem, wg. uznania możesz posypać je także Prowansalskimi wspomnieniami.

5. Tak przygotowane paluchy z ciasta francuskiego włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni.

6. Piecz przez około 20 minut.

Gotowe! Życzymy smacznego! 😄

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium